Kapalı Burun Estetiği
- Ali Batmaz
- 27 Mar 2020
- 2 dakikada okunur

Gelişen son teknolojiler ile birlikte değişen ve kolaylaştıran tıbbi yöntemler estetik ameliyatlara olan ilginin artmasında etkilidir. Bu estetik operasyonlardan ülkemizde ve dünyada en fazla yapılanı ise burun estetiğidir. Burun estetiği olmak isteyen kişiler doktor araştırması gibi burun ameliyatı ile ilgili pek çok konuda araştırma gerçekleştirirler. Bu araştırmalardan biri de burun ameliyatında kullanılan tekniklerdir. Araştırma sonrasında açık ve kapalı teknik olarak iki farklı teknik ortaya çıkmaktadır. Ameliyat sırasında yapılan işlemler ve iyileşme süreçleri farklılık gösteren bu iki teknik ile istenilen sonuçlara ulaşmak mümkündür. Sizlere bu yazımızda Kapalı burun estetiği hakkında bilgi veriyor olacağız.
Kapalı Burun Ameliyatı Nedir?
Özellikle 1960 yıllarından itibaren yoğunlukla kullanılmaya başlamış ve günümüzde birçok cerrah tarafından tercih edilen kapalı burun estetiği, her iki burun deliği içerisinden yapılan kesiler ile burun cildinin kaldırılması, kemik ve kıkırdak dokuya erişimi ile gerçekleşmektedir. Tüm kesiler burun içerisinden gerçekleştiğinden izsiz burun estetiği olarak da bilinmektedir. Genellikle “kapalı” rinoplasti olarak bilinen izsiz rinoplasti, dış kesilere gerek kalmadan burnun görünümünü iyileştirmek için kullanılan cerrahi bir yöntemdir. Burunda aşağıdaki değişiklikleri yapmak için izsiz rinoplasti prosedürü kullanılabilir:
Burun daraltma
Sarkık bir burnu yükseltmek
Burun köprüsünü büyütme
Köprüde dorsal kamburun azaltılması
Aşırı çıkıntılı bir burnun projeksiyonunun kaldırılması (yüzün çok dışına çıkması)
Şişkin veya köşeli bir burun ucunun rafine edilmesi
Kapalı burun ameliyatı revizyon ameliyatı ve deviasyon ameliyatı olmak üzere burun ameliyat operasyonlarında uygulanmaktadır.
Kapalı teknik ile yumuşak dokulara ve sinirlere müdahale oldukça azdır. Bu teknik ile başarı oranını etkileyen en önemli faktör ameliyatı gerçekleştiren doktorun el becerisi, tecrübeleri ve başarısıdır. Dışarıdan görünen hiçbir kesinin olmaması kişilerin ameliyat sonrasında sosyal yaşantısına kolaylıkla dönmesine destek olmaktadır.
Kapalı Rinoplasti Nasıl Yapılır?
Doktor tercihi sonrası hasta tüm isteklerini doktoru ile konuşmalı ve hastanın burun yapısı ayrıyetten isteklerine göre ameliyat planı oluşturulmalıdır. Genel anestezi altında gerçekleşen kapalı burun estetiği 1 ile 3 saat arası sürmektedir.
Kapalı Burun Estetiğinin Avantajları Nelerdir?
Kapalı burun estetiğinin tercih edilmesindeki en büyük sebep burun ucunda veya dışarıdan görünen herhangi bir kesi olmamasıdır. Ameliyat olmaya karar veren kişilerin birçoğu çevresine ameliyat olduğunu söylemek istemezler. Ameliyatın izsiz olması kişiler için büyük bir avantajdır. Bunun yanı sıra kapalı burun estetiğinin birçok avantajı bulunmaktadır. Bu avantajlar;
Bu ameliyatta dokulara ve sinirlere daha az dokunulduğu için ameliyat sonrası uyuşukluk, hissizlik gibi sorunların yaşanma olasılığı daha azdır.
Kapalı burun estetiğinde burun içerisinden yapılan kesiler sayesinde dokular daha az hasar görmektedir. Ameliyat sonrasında iyileşme süreci diğer tekniklere göre daha kısa olmaktadır.
Burun ameliyatı atel döneminde yani ilk haftada yüzde oluşan şişlikler minimum olmaktadır, ameliyata bağlı olan morluklar neredeyse hiç oluşmamaktadır.
Kapalı burun ameliyatı sonra kişiler sosyal yaşantısına 8-10 gün içerinde dönebilmektedirler.
Deri ve yumuşak doku daha az zarar görür.
Kapalı burun estetiği diğer yöntemlere göre daha doğal bir görünüm sunar, böylelikle ameliyat olduğunuz diğer tekniklere oranla daha az belli olmaz.
Kapalı burun estetiği her mevsim yapılabilmesi açısından oldukça avantajlıdır.
Burun estetiği yaz aylarında gerçekleştirildiği zaman 2-3 hafta sonra denize ve havuza girilebilmektedir.
Kapalı burun estetiği hakkında daha detaylı bilgi almak için burun estetiği sayfamızı inceleyebilir ya da bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Comments